Dobrodošli na Montessori sanje spletni strani!
Juvanova 27, 1000 Ljubljana
Kontaktirajte nas+386 40 350 504

Zaposleni

URŠA HREN (direktorica/ ravnateljica vrtca ; pedagoginja montessori za obdobje 0-12 let)

Po izobrazbi univerzitetna diplomirana literarna komparativistka in profesorica umetnostne zgodovine. Na Pedagoški fakulteti (Univerza na Primorskem) sem se dodatno izpopolnjevala iz predšolske vzgoje. V času študija na Filozofski fakulteti sem se srečala z montessori pedagogiko. Sprva sem opravila paraprofesionalno izobraževanje na Montessori inštitutu, nato pa šolanje nadaljevala.

Montessori diplomo 3-6 sem pridobila leta 2013 (MI) in se zaposlila v Hiši otrok montessori – Rahelin vrtcu. V Zagrebu sem zaključila izobraževanje za montessori pedagoga 3-12. Po treh letih dela v Preski, sem se zaposlila v montessori vrtcu – Hiša otrok Bežigrad. Po nekaj mesecih se mi je ponudila priložnost za samostojno pot in tako so nastale Montessori sanje.

Želja po uspešnem vodenju me je popeljala v Šolo za ravnatelje in opravljanju ravnateljskega izpita, ter vključitvijo za pridibitev diplome montessori za obdobje od rojstva do treh let.

S strastjo in srčnostjo, skupaj s svojo ekipo opravljam svoje poslanstvo. Želim, da bi tudi otroci našega vrtca znali sledili sebi in svojim sanjam.

MINEA MACUR  (pedagoginja montessori za obdobje 0-3 let)

Je mama štirih otrok, diplomirana montessori pedagoginja 0-3 let z večletnimi izkušnjami v montessori vrtcih, mentorica in certificirana Family Life Group Leader in Discipline&Guidence Group Leader, opravljen ima tudi certifikat NTC FOR ALL in tečaj EFT ter tečaj sočutne vzgoje. Sodelovala je pri ustanavljanju društva otrok in družin, kjer je pripravljala različne aktivnosti, prireditve, pisala in igrala v lutkovnih in gledaliških igrah za otroke in najmlajše preko igre in gibanja učila angleščino.
Poklic montessori pedagoginje vidi kot svoje poslanstvo. Delo z otroki ji pomeni proces nenehne rasti, ki jo bogati in izpopolnjuje. Prizadeva si slediti otrokom in njihovim potrebam v razvoju, ter ohranjati njihovo avtentičnost.
V prostem času je strastna smučarka, rada teče in hodi po gozdu v družbi svojih družinskih članov, kamor sodi tudi njihov zlati prinašalec.  Rada pleše in poje, ter igra na flavto.

TADEJ PLEČKO (angleško govoreči asistent za obdobje 0-3)

Po izobrazbi diplomirani socialni delavec, z dodatno pridobljenim certifikatom za maserja, ter zaključeno osnovno izobrazbo s področja montessori pedagogike. Z delom v vrtcu se je prvič srečal kot prostovoljec preko programa MEPI. Bil je taborni vodnik in prostovoljec v mladinskih zavodih Mladi zmaji, Bob in MISSS. V prostem času se ukvarja s kovanjem, rezljanjem lesa, potepanjem po gozdovih, borilnimi veščinami, branjem, ter pisanjem poezije.

MARIA FOLTYNKOVA (pedagoginja montessori za obdobje 0-6 let)

Maria prihaja iz Slovaške. Ljubezen jo je pred leti pripeljala v Slovenijo, kjer je tudi ostala. Je mama najstniku. Po poklicu je vzgojiteljica predšolskih otrok ter Montessori pedagogogijna za obdobje 0-3 let, ter v izobraževanju za pridobitev diplome za starostno obdobje 3-6.  Ima več kot 15 let izkušenj pri delu z otroki. Njenja pot se je začela je v javnih vrtcih, ter nadaljevala z zasebnim varstvom na domu. Leta 2014 se je vključila v društvo Mamic Bežigrad,  kjer so organizirali razne delavnice za otroke in starše v popoldanskem času. Od leta 2017 sodeluje z društvom revmatikov Slovenije kjer pripravlja otroške delavnice.

“Otroci so zame čudež življenja, zavedam se, da je vsak od njih nekaj posebnega in vsak si zasluži , da ga spoštujemo in vzgajamo v njegovem ritmu in njegovih potrebah.”

NINA PETRAČ  (angleško govoreča asistenka za obdobje 3-6 let)

Nina je po izobrazbi magistrica profesorica hispanistike in italijanistike. Je velika ljubiteljica jezikov, zato ji je všeč tudi poučevanje v angleščini. Je pozitivna, nasmejana, ustvarjalna in rada dela z otroki, saj ji pomagajo prebuditi otroka v sebi. Montessori pedagogiko je spoznala že med študijem, s pričetkom dela pri nas pa znanje poglablja preko izobraževanj in literature. Končano ima osnovno montessori izobraževanje. Svoj prosti čas najraje izkoristi za potovanja, poslušanje glasbe ter prostovoljno delo v društvu mladih iz Ilirske Bistrice, v katerem aktivno sodeluje že vrsto let.

PATRICIJA RATEJ  (angleško govoreča asistenka za obdobje 0-3 let)

V času  dvopredmetnega študija biologije in gospodinjstva na pedagoški fakulteti, me je življenjska pot med študijem popeljala do montessori pedagogike, katera me je prevzela. V svojem prostem času se rada zadržujem v naravi, kjer se sprostim. Rada nabiram zdravilne rože, gobe,zelišča…, najraje pa se zadržujem pri svojih čebelicah saj sem tudi čebelarka. Prav tako pa zelo rada kuham, pečem in potujem, ter se z veseljem spoprimem s čim novim.

Pokličite nas +386 40 350 504

POSLOVNI ČAS

Vrtec je odprt od ponedeljka do petka od 7.00 do 16.30 ure.

Zaprti smo med prazniki, v času božično novoletnih praznikov, v času poletnih počitnic (prvi teden v avgustu), ter določene dni v letu, ki jih vrtec določi v začetku šolskega leta.

Kontaktirajte nas