Dobrodošli na Montessori sanje spletni strani!
Juvanova 27, 1000 Ljubljana
Kontaktirajte nas+386 40 350 504

Zaposleni

URŠA HREN (Montessori 3-6)

Po izobrazbi univerzitetna diplomirana literarna komparativistka in profesorica umetnostne zgodovine. Na Pedagoški fakulteti (Univerza na Primorskem) sem se dodatno izpopolnjevala iz predšolske vzgoje. V času študija na Filozofski fakulteti sem se srečala z montessori pedagogiko. Sprva sem opravila paraprofesionalno izobraževanje na Montessori inštitutu, nato pa šolanje nadaljevala.

Montessori diplomo 3-6 sem pridobila leta 2013 (MI) in se zaposlila v Hiši otrok montessori – Rahelin vrtcu. V Zagrebu sem zaključila izobraževanje za montessori pedagoga 3-12. Po treh letih dela v Preski, sem se zaposlila v montessori vrtcu – Hiša otrok Bežigrad. Po nekaj mesecih se mi je ponudila priložnost za samostojno pot in tako so nastale Montessori sanje.

URŠKA PETAC (Montessori 0-3)

Urška je mama in žena, po poklicu pa diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok ter montessori pedagog 0-3. Izkušnje pri delu z otroki je začela pridobivati že v dijaških in študentskih letih, ko se je ob animiranju na številnih programih za otroke in najstnike navdušila za delo z najmlajšimi, predšolskimi, otroki.

Poklicna pot jo je najprej vodila v kamniški javni vrtec, kjer se je v enoti Kamenček prvič srečala z montessori pedagogiko in se kmalu zatem tudi vključila v izobraževanje za montessori pedagoga od rojstva do 3 let. Pot je nadaljevala v Hiši otrok Cinca Binca ter v Rahelinem vrtcu v Medvodah. Več let je vodila tudi popoldanske programe za otroke in starše (v kamniškem Kamenčku, v Hiši otrok Cinca Binca in v Rumeni hiši otrok v Dravljah).

Sicer pa jo z otroki povezuje ljubezen do narave, gibanja, živali, plesa, petja in raziskovanja.

YAUHENIYA KANDRASHKINA (Montessori 3-6)

Ženja  je naša angleško govoreča vzgojiteljica.

Prihaja iz Belorusije. Po končanem študiju psihologije na univerzi v Brstu jo je pot pripeljala v Slovenijo. Želja po delu s predšolskimi otroki jo je vodila do pridobitve naziva vzgojiteljica predšolskih otrok, ter poglobitve znanja s področja pedagogike montessori. Trenutno je v izobraževanju za pridobitev diplome pedagoga montessori za otroke v starosti 2,5 do 6. let.

Prosti čas rada posveti glasbi in umetnosti – risanju in ilustriranju za otroke, reportažni in portretni fotografiji. Njene ročne spretnosti pripomorejo k izdelavi različnih lesenih predmetov za otroke. Rada prebira  strokovo literaturo s področja vzgoje in psihologije otrok, ter poglablja ljubezen do angleškega jezika.

MARIA FOLTYNKOVA (Montessori 0-3)

Maria prihaja iz Slovaške. Ljubezen jo je pred leti pripeljala v Slovenijo, kjer je tudi ostala. Je mama najstniku. Po poklicu je vzgojiteljica predšolskih otrok ter Montessori pedagogogijna za obdobje 0-3 let. Ima več kot 15 let izkušenj pri delu z otroki. Njenja pot se je začela je v javnih vrtcih, ter nadaljevala z zasebnim varstvom na domu. Leta 2014 se je vključila v društvo Mamic Bežigrad,  kjer so organizirali razne delavnice za otroke in starše v popoldanskem času. Od leta 2017 sodeluje z društvom revmatikov Slovenije kjer pripravlja otroške delavnice.

“Otroci so zame čudež življenja, zavedam se, da je vsak od njih nekaj posebnega in vsak si zasluži , da ga spoštujemo in vzgajamo v njegovem ritmu in njegovih potrebah.”

BARBARA LIPOVŠEK (Zunanja izvajalka za angleški jezik, Montessori 0-3)

Pedagoginja Barbara Lipovšek je po študiju Kulturologije na Fakulteti za Družbene vede korenito spremenila tok svojega profesionalnega izobraževanja in se vpisala na program za pridobitev izobrazbe vzgojiteljice predšolskih otrok. Sočasno je pričela s študijem Edgar Willems glasbene pedagogike in leta 2017 v Lyonu (FR) pridobila glasbeno pedagoško diplomo. Je lastnica IELTS certifikata, pridobljenega na The British Council v Ljubljani, leta 2020 pa je preko Montessori Institute Prague opravila AMI izobraževanje za pomočnico otrokom, starim 0-3 leta.

Barbara je večna raziskovalka sebe in njenega odnosa z otroki. Verjame namreč, da več ko vemo o otrocih, bolj se zavedamo, da je ogromno, česar o otrocih še ne vemo. Ravno zaradi tega Barbara svoje delo jemlje z veliko mero odgovornosti in z odprtostjo, saj se ob otrocih vsaki dan naučimo kaj novega.